fredag 2. november 2012

Til alle som vil gi sin stemme til Rødt!




For 20 år siden, i 1993, kom en av Rødts forløpere, Rød Valgallianse, inn på Stortinget. Situasjonen da var at det var mulig å erobre et stortingsmandat hvis alle i partiet gjorde dette til en samlende oppgave over tid, og det skjedde. I 2013 skal Rødt tilbake på Tinget.
rødt.no/politikk
I 2013 får Oslo to nye mandater på grunn av endringer i befolkningsutviklinga. I 2009 var Rødt det partiet som var nærmest å kapre et mandat i Oslo. Dermed har Rødt svært store muligheter for å få et Stortingsmandat i 2013.
Sist vi ble valgt inn på Stortinget sto antikorrupsjonsarbeidet sentralt. Rødt har spilt, og spiller en rolle for hverdagen til folk og bidrar til å demme opp mot høyrekreftene gjennom plasser i kommunestyrer og på fylkesting – enten det har vært snakk om Adecco-skandaler, brukerstyrt personlig assistanse eller busstilbud.
I dag blir Arbeiderpartiets Jan Bøhler profilert som Groruddalens stortingsrepresentant og store sønn, men stemmer ikke for å la Aker, Groruddalens lokalsykehus, leve. Rødt på Stortingets Oslobenk vil i samarbeid med lokale aksjoner gi befolkningen en tydelig stemme for å bevare lokalsykehus i Grorudalen såvel som på Helgeland.
Det har blitt avdekket at innleiefirmaer står for over 50 prosent av aktiviteten på store byggeplasser i Oslo og omegn. Rødt vil inn på Stortinget fra Oslo, og bruke plassen i samarbeid med fagbevegelsen til å sørge for at situasjonen ved alle norske byggeplasser blir tatt på alvor, og gjort noe med.
Rødt er Norges fredsparti. Rødt støtter også de som slåss for frigjøring. Vi trenger en prinsippfast stemme på Stortinget som samarbeider med fredsbevegelsen mot norsk krigsdeltagelse, som hever stemmen for å trekke Norske soldater ut av Afghanistan, som konsekvent stemmer mot nye krigsbevilgninger og jobber for norsk støtte til bevegelser som kjemper mot undertrykking og imperialisme.
Rødt må på Stortinget for å bryte konsensusen. Regjeringa har bundet seg til Høyres skatteløfte fra 2004, Norges medlemskap i NATO og tilknytningen til EØS-avtalen. Partiene fra Høyre til SV står samlet mot å bruke av pensjonsfondet til samfunnets og framtidas sentrale utfordringer – gjennom handlingsregelen. De står samlet bak pensjonsforliket som førte til den usosiale pensjonsreformen vi nå ser konsekvensene av.
Boligpolitikken ble lagt fast når Arbeiderpartiet i 1988 stilte seg bak et kompromiss med Høyre og mellompartiene som gjør at dagens boligpolitikk forsterker klasseskillene. Oslo er et pressområde hvor det bygges alt for få boliger, og problemet ser ut til å vokse i framtida. Det gjør også at dette rammer Oslos innbyggere hardt.
De andre partiene er systempartier, Rødt trengs – fordi det finnes alternativer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar