torsdag 1. november 2012

Bjørnar Moxnes er vår Røde Mann


– Barnas beste må veie tyngst

Rødt-leder Bjørnar Moxnes

– For hver gang regjeringa strammer inn asylpolitikken, tar de et skritt til høyre og et skritt nærmere Fremskrittspartiet. Frp kan i neste omgang kreve at barna skal behandles enda mer brutalt. Slik flyttes politikken skritt for skritt, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
rødt.no/nyheter

Rundt 450 barn har søkt asyl og fått avslag, men kun et fåtall av disse har fått prøvd saken sin i rettsvesenet. Moxnes peker på FNs kritikk av Norges behandling av barn på flukt, og mener det burde legge føringer for hvordan vi behandler de mindreårige asylsøkerne.
– Mange hadde forventninger til at stortingsmeldinga Barn på flukt skulle bedre rettssikkerheten for mindreårige asylsøkere. Det synes ikke å være tilfellet. Den største skampletten på norsk asylpolitikk er det faktum at såkalt innvandringspolitiske hensyn veier tyngre enn hensynet til barnas beste.
– Ifølge FN er behandlinga av asylbarna det klareste bruddet på FNs barnekonvensjon noen norsk regjering har stått for. Det bør samtlige norske partier ta inn over seg.
– Norsk asylpolitikk har blitt så inhuman at lokalsamfunn over hele landet tyr til sivil ulydighet. Vi må få en slutt på tidsbegrenset, midlertidig opphold. Disse barna må få slippe å leve livene sine på vent. De må få opphold, avslutter Rødt-lederen.
For ytterligere kommentar, kontakt Bjørnar Moxnes: 22 98 90 68.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar