søndag 11. desember 2016

Narkotika i Det tredje riket!

PÅ SITT VERSTE: Dette bildet er tatt av Adolf Hitler i Berlin i 1944. Rusavhengigheten skal ha vært på det verste det i Hitlers siste leveår, og legen hans skal ha slitt med å finne blodårer igjen på diktatorens kropp. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com/NTB scanpix
PÅ SITT VERSTE: Dette bildet er tatt av Adolf Hitler i Berlin i 1944. Rusavhengigheten skal ha vært på det verste det i Hitlers siste leveår, og legen hans skal ha slitt med å finne blodårer igjen på diktatorens kropp. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com/NTB scanpix

Hitlers hemmelige junkie-liv: - Han hadde ikke mirakelvåpen. Han hadde mirakeldop


Adolf Hitler holdt seg selv og Det tredje riket i gang på dop.
Av Trym Mogen, Dagbladet 11. desember 2016
(Dagbladet): Det tredje riket var høye på dop. Det samme var Adolf Hitler.
Andre verdenskrig og nazistenes regjeringstid er en av de mest utforskede og omtalte epokene i verdenshistorien. Én del av av historien er imidlertid mindre omtalt enn andre.
Nemlig at både Hitler og mange i de tyske militærstyrkene var dopet på kraftige stoffer.
Diktatoren Adolf Hitler selv var trolig verst av dem alle, og misbruker av en rekke stoffer. Misbruket hans var på topp under store deler av andre verdenskrig.
Det kunne forfatteren Norman Ohler avsløre i boka «Der Totale Raush» fra i fjor. På engelsk har boka fått tittelen «Blitzed: Drugs in Nazi Germany», og den tyske forfatterens unike historie om diktatorens og soldatenes bruk og misbruk er en historie verden ikke får nok av.
Boka har toppet listene i Storbritannia og Tyskland, og slippes i disse dager i USA. Den forteller historien om en nasjon i krig som fant mot og krigslyst i kjemiske stoffer.

«Hitler speed»

Deler av Hitlers misbruk kan trolig forklares med hans personlige lege Theodor Morell. I boka «War Hitler Krank?» («Var Hitler syk?»), skriver historikerne Henrik Ebrle og Hans Joachim Neumann at Morell at Hitler i løpet av sin regjeringstid fra 1933 til 1945 tok hele 82 forskjellige medikamenter.
Legen skal ha skrevet ut resept på stoffer som kokain, adrenalin, koffein, morfin, testosteron, metamfetamin og heroin. Den morfinavhengige sjefen for nazistenes luftforsvar, Hermann Göring, skal ha kalt Morell for «rikets sprøyteherre».
Et av de viktigste stoffene Hitler skal ha fått, var imidlertid det metamfetamin-liknende stoffet Pervitin. I dag brukes stoffet som ingrediens i metamfetamin, i enkelte kretser kjent som «Hitler Speed».

Mirakeldop

Det er også bildet som tegnes av Hitler i boka «Der Totale Raush». Der skriver forfatteren at Hitler i årevis fikk injisert stoffer som Eukodal, en type smertestillende som er langt sterkere enn morfin. Med i denne cocktailen skal det også ha vært høykonsentrert kokain. 
I et intervju med New York Times kaller forfatteren denne blandingen for en «speedball».
- Det er mange historier om at partilederne kom til Hitler for å klage på at byene deres var bombet i stykker.
- Hitler svarte bare: «Vi skal vinne, disse tapene gjør oss sterkere». Lederne ville da si: «Han vet noe ikke vi vet. Han har sikkert et mirakelvåpen». Han hadde ikke mirakelvåpen. Han hadde mirakeldop, for å få alle til å tro han hadde mirakelvåpen, sier forfatteren i intervjuet.
Ifølge legen Morells notater fikk Hitler hele 800 injeksjoner med stoffet Eukodal i en periode over 1349 dager.

- Abstinenser

Etter hvert som krigen trakk ut, skal misbruket til Hitler bare ha blitt verre. I 1943 skal han ha gått på en svært fargerik cocktail med store mengder smertestillende.
I 1944 slet legen Morell med å finne blodårer hos Hitler som han kunne sette sprøyter i. Like etterpå begynte de allierte å bombe fabrikkene som produserte narkotikaen, og Morell skal ha hatt problemer med å få tak i stoff.
- Historikere har forsøkte å forklare Hitlers rykninger, som begynte i 1945, med at han hadde Parkinsons. Jeg vil ikke avskrive det, men det finnes ikke noe bevis for det. Jeg tror han led av abstinenser, sier forfatteren.

«Arisk dop»

Før Hitler kom til makta i 1933 ble han portrettert som en helt rein sjel, som verken drakk alkohol eller spiste kjøtt. Samtidig var Tyskland en av de fremste produsentene av morfin og kokain. Da Hitler kom til makta i 1933 ble «giftige stoffer» forbudt.
Dette inkluderte kokain, opium og morfin. Stoffene ble stemplet som «jødiske», og nazistene satte i gang kjemikere med å utvikle et stoff til den ariske rasen.
Det ble stoffet Pervitin.
I Ohlers bok kom det fram at tyske soldatene var høye på stoffet, blant annet under invasjonen av Polen i 1939 og Frankrike i 1940.
De brukte det narkotiske stoffet for «å holde seg våkne og for å føle seg opprømt og uovervinnelig».

- Som kaffe

Stoffet var i pilleform og var designet for å lindre stress og trøtthet.
- Men i starten visste derimot ikke soldatene at dette var narkotika. Soldatene trodde det var som å drikke kaffe, skriver Ohler i boka.
Ohler baserer påstandene på dokumenter fra militære arkiver i Tyskland og USA.
- At «blitzkrieg» var drevet av narkotika, understreker teorien om at den tyske hæren ikke var ren, har den avdøde historikeren Hans Mommsen sagt om soldatenes pillebruk.

35 millioner tabeletter

Selv om ikke soldatene var klar over stoffene, visste de militære lederne hva de delte ut.
Etter invasjonen av Polen i 1939 ble det bestilt 35 millioner tabletter med stoffet Pervitin før invasjonen av Frankrike året etter.
«SPISTE SOM KAFFE»: Ifølge forfatter Norman Ohler spiste de tyske soldatene pervitin som kaffe. Foto: Wikimedia Commons
Og angrepet på Frankrike sjokkerte mange. Hitlers «blitzkrieg» - eller lynkrig på norsk - var en angrepstaktikk som skulle utnytte overraskelsesmomentet. Ifølge Ohlers bok var bruken av oppkvikkende stoffer sentral i denne gjennomføringen.
Selve Pervitin ble funnet opp av nazi-kjemikeren Fritz Hauschild - og populariteten ble stor. Stoffet skal også ha blitt blandet inn i sjokolader.
Den tyske nazi-generalen Erwin Rommel har uttalt at «Pervitin» var hans «daglige brød» og nazistene ønsket også at stoffet skulle kunne utkonkurrere Coca Cola på markedet.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar