søndag 9. desember 2012

It's a Mad, Mad, Mad, Mad World

GLASSMYKKER: Ungdom fra hele Europa har laget smykker av glassbitene som ble liggende i regjeringskvartalet etter bomben gikk av 22. juli i 2011.
GLASSMYKKER: Ungdom fra hele Europa har laget smykker av glassbitene som ble liggende i regjeringskvartalet etter bomben gikk av 22. juli i 2011. Foto: Prosjekt Fønix


Nobelfruer får smykker laget av glassrester etter 22. juli


Ungdom fra hele Europa har laget smykker av glassbitene som ble liggende i regjeringskvartalet etter bomben gikk av 22. juli i 2011.

TV2 Nyheter, 09.12.2012

Da kunstner Jan Fredrik Grøndal Henriksen bidro i opprydningsarbeidet utenfor Regjeringskvartalet etter terroraksjonen 22. juli i 2011, fikk han en idé.
Det knuste glasset som lå strødd i gatene rundt bygget har blitt til smykker og flere andre kunstverk.
Mandag vil konene til presidentene som skal holde nobelforedraget i Oslo få hvert sitt smykke laget av glasset.
Motsvar
I FULL GANG: En av kunstnerne i gang med glasskunsten.
I FULL GANG: En av kunstnerne i gang med glasskunsten. Foto: Prosjekt Fønix
Henriksen fikk samlet opp deler av glasset som lå utover gatene, og i en container hos Norsk Folkehjelp ble glasset lagret. Sammen med ungdom fra hele verden ble «Prosjekt Fønix» opprettet som et motsvar til terroristens handlinger.

– Jeg jobber hos Aktiv ungdom, og fikk ideen om at dette kunne bli et prosjekt hvor vi fikk inn ungdom fra verden, sier Henriksen til tv2.no.
Med pengestøtte på 60.000 euro har 80 ungdommer fra 16 land vært samlet i Oslo for å lage forskjellige kunstverk av glasset.
Smykker til presidentfruer
Kona til presidenten i Det europeiske råd, Herman van Rompuy og presidenten i EU-kommisjonen, Jose Manuel Barrosos kone, besøker mandag ungdomsklubben Exray ved Akerselva i Oslo. Sammen med seks andre vil de få utdelt smykker laget av prosjektgruppa.
– Åtte personer får hver sin prototype laget av en person fra et land i Europa. Det er ikke satt noen verdi på smykkene, men vi håper at det kan ha en stor affeksjonsverdi, sier Henriksen.
Han håper nå at et videre salgt av kunstverkene kan gi pengestøtte til ungdom som har lyst til å hjelpe andre, og at det kan spre budskapet til prosjektet. Alt de tjener på glasset skal brukes på integreringsarbeid ved hjelp av dramametoder.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar