tirsdag 30. mai 2017

Hurrahølet? Askim?

Populært radioprogram kuppet avstemningen om nytt kommunenavn



Av Ina Authen, Smaalenenes Avis 12.04.2017

Askim: Folk fra nær sagt hele landet var med å stemme frem Hurrahølet som favorittnavn på storkommunen.
Mange har engasjert seg i debatten om ny storkommune og hva den skal hete. Lokalavisen har tidligere gjennomført en avstemning kun for abonnenter hvor Askim seilet opp som favorittnavn. Tirsdag fulgte vi opp med en uhøytidelig avstemning som var åpen for alle.

Ble kuppet av NRK

Avstemningen startet kl. 10.00. Ett døgn senere, onsdag kl. 10.00 var Hurrahølet suveren favoritt. Hele 4.811 stemmer hadde på det tidspunktet kommet inn. De fordelte seg på de ni alternativene på følgende vis:
Smaalenene 15 %
Indre Østfold 7 %
Vimar 1 %
Eid 2 %
Askim 15 %
Hurrahølet 56 %
Fossum 3 %
Heggen 1 %
Askeid 1 %
Navnene Askim og Smaalenene var lenge i sterk ledelse, men så slengte resten av landet seg på avstemmingen. Den ble nemlig «kuppet» av radioprogrammet «Verdens rikeste land» på NRK P3. De syntes Hurrahølet var så morsomt at de oppfordret alle til å stemme på det.
Det ga umiddelbart utslag. Ifølge én av våre observante lesere gikk Hurrahølet fra 10 til 42 prosents oppslutning i løpet av 20 minutter.

Bortafor og innænte

Kommentarene omkring avstemmingen har ikke latt vente på seg. Noen nye navneforslag dukket også opp i den forbindelse, som: Hærland, Østfold nord, Askheids, Bortafor, innænte og Østafor.
Askims ordfører Thor Hals (H) kommenterte at avstemmingen ble for dum, da Hurrahølet ikke er et realistisk alternativ.
Thor Hals, ordføreren i Askim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar